❈ Over Rini ❈

Meer over mij

Na afronding van de middelbare school ben ik begonnen met de creatieve opleiding Communicatie & Vormgeving. Aansluitend heb ik mijn propedeuse gehaald voor Museologie maar daarna toch besloten om te switchen naar de zorg. Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar werkzaam in de zorg als Hbo-verpleegkundige.

De interesse in voeding, gezondheid en alternatieve geneeswijze is er eigenlijk altijd wel geweest. Ook was er de behoefte om naast mijn baan als verpleegkundige iets voor mezelf te gaan doen. Na een korte zoektocht kwam ik terecht bij de Ayurvedische geneeskunde en ben ik in 2018 gestart met de opleiding tot Ayurveda therapeut.

Mijn affiniteit met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde is groot, maar naar mijn mening ligt de grootste kracht in het samenkomen en samenwerken van deze twee. Twee visies die elkaar aanvullen en ondersteunen. Mijn wens is dan ook om een mooie samenwerking te ontwikkelen tussen deze twee. Samen de krachten bundelen levert uiteindelijk meer voordelen op. 

Ik geloof in een holistische visie, wat inhoud dat de mens één geheel is en niet een som van onderdelen. Ik geloof dat alles in en om ons heen invloed heeft op onze gezondheid en dat de aanpak van het probleem hier ook op gebaseerd moet zijn. Ayurveda is een geneeskunde die het probleem ook vanuit de holistische manier benaderd en behandeld.  

Als voeding & leefstijl coach kijk ik met een holistische blik zowel naar jouw persoon als geheel als naar de invloed van buitenaf en ga ik opzoek naar de best passende manier om jou te helpen. Ik kan je helpen om je fysieke en psychische weerbaarheid te vergroten, je regie op je gezondheid terug te krijgen en daarin een balans te vinden. 

Er bestaan geen kant en klare oplossingen binnen Ayurveda. Dit is ook niet wenselijk aangezien ieder mens verschillend is en er een andere aanpak nodig is. Tijdens een consult kijken we samen naar je patronen en situatie. Ik maak vervolgens een uitgebreid behandelplan dat ik afstem op jouw geboorte constitutie (prakruti) en je huidige situatie (vikruti). Aan de hand van dit plan zul je ook beter voor ogen hebben welke leefstijl echt bij jou past, hoe je jezelf hierop af kunt stemmen om in balans te blijven en hoe je op deze manier je gezondheid kunt verbeteren.

Viharini Ayurveda voor mama's

Tijdens mijn studie tot Ayurveda therapeut volgde ik vanwege interesse al aanvullende cursussen voor moeder & kind. Sinds mijn eigen kinderwens en later zwangerschap ben ik binnen mijn praktijk ook de focus meer gaan leggen op het begeleiden van vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap. Hieruit is de specialisatie Viharini Ayurveda voor mama's ontstaan voor de geboortezorg.

Je kunt bij mij terecht als je een kinderwens hebt en je graag mentaal en fysiek in balans wilt zijn voordat je zwanger probeert wordt. Ook tijdens de zwangerschap kan ik je ondersteunen met voeding en leefstijl advies. Ook het voorbereiden op de bevalling en de postpartum (kraam) periode komen uitgebreid aan bod.

Vervolgens bied ik een uitgebreid pakket aan tijdens de postpartumperiode dat jou als kersverse moeder kan helpen bij een zachte landing en ontspannen start van het moederschap.

Ik schreef ook een Blog over Ayurveda & zwangerschap en  Ayurveda toepassen in de postpartumperiode .

Uiteraard ben je ook meer dan welkom voor een heerlijke ontspannen massage tijdens en na de zwangerschap.

Meer informatie hierover kun je vinden op onderstaande pagina