Your love is like Ayurvedic medicine. It’s slow to show effect, but has no side effects.

 Ayurveda 

Ayurveda is de 5000 jaar oude traditionele Indiase geneeskunde. Ayurveda is afkomstig van twee woorden uit de klassieke Indiase taal genaamd Sanskriet, 'ayuh' wat "leven" of "levensprincipe" betekent, en het woord 'veda', dat "wetenschap" of "kennis" betekent. Ayurveda kan dus grofweg vertaald worden als de "kennis of wetenschap van het leven".

Sinds enkele jaren wordt de Ayurvedische geneeskunde door de World Health Organisation, WHO erkend als een wetenschappelijke geneeskunde. 

De kracht van Ayurveda zit in het holistisch geneeskundig systeem. De Ayurvedische geneeskunde leert ons de wereld te zien in relatie tot de vijf elementen (Aarde, water, vuur, lucht en ether) - of dosha's - van vata, pitta en kapha. Volgens Ayurveda wordt iedereen geboren met een mengsel van deze drie dosha's, ook wel basis energieën genoemd. Het bepalen van je primaire dosha, oftewel je constitutie, is de eerste stap naar het vinden van je optimale staat van gebalanceerde en natuurlijke gezondheid. Deze unieke combinatie vormt al onze fysieke, mentale en psychische kenmerken. Je constitutie beïnvloedt je fysiologie, je voorkeuren en antipathieën, je neigingen en gewoonten, je mentale en emotionele karakter en je kwetsbaarheden in de richting van onbalans en ziekte.Een ander belangrijk kenmerk is dat Ayurveda werkt door de klacht of ziekte vanaf de oorsprong aan te pakken in plaats van alleen symptomen bestrijd. Tevens staat preventie voorop. Ziekte voorkomen is beter en makkelijker dan te genezen.

Ayurveda gaat niet alleen over het nemen van een kruidenformule en het wachten op resultaat. In plaats daarvan moedigt Ayurveda je aan om een ​​actieve deelnemer te zijn in je eigen reis naar genezing en welbevinden. Dit houdt in dat je meer leert over je relatie met de elementen en de dosha's en hoe deze in balans te krijgen en te houden.

Het Sanskriet woord voor gezondheid, 'svastha', betekend een staat waarin geest, ziel en zintuigen op een harmonieuze manier samenwerken om een ​​gevoel van welzijn en zelfs gelukzaligheid te ervaren. Dit bereiken lijkt misschien een verheven doel, maar Ayurveda biedt een schatkist aan elegante en inzichtelijke hulpmiddelen om ons daarbij te helpen.


Ayurveda is the science of life and a holistic approach to healthcare that helps you to live a long, healthy and well-balanced life